Brass Pur Sang

Snoeiharde brass pur sang en subtiel op het juiste moment. GetBrassed! laat zich het best omschrijven met de term POWERBRASS. We laten ons inspireren door bands als YoungBlood Brass Band, The Soul Rebels en Brooklyn’s underground brassband circuit.

Opgericht in 2013, bestaan we anno nu uit 10 ervaren muzikanten, waarvan een aantal al eerder in diverse jazz- en brassbands hebben samengespeeld en daarmee de nodige podium ervaring hebben opgedaan. Alle muzikanten leggen zich volledig toe op hun stijl en repertoirekeuze, en hebben met deze combinatie de complimenten van inspirerende bands mogen ontvangen.

Over GetBrassed!

GetBrassed! legt de nadruk op een gebalanceerd repertoire wat zowel bij een jong- als midlife crisis publiek in de smaak valt. Nummers worden geselecteerd op eigenschappen zoals dansbaar, ruw, bekend en hardcore brass.

Regelmatig nodigen we andere musici uit om ook nummers te kunnen spelen die afwijken van de standaard bezetting. Denk aan een sologitarist, Hammond orgel, zanger of rapper. GetBrassed! speelde de afgelopen jaren tijdens diverse gelegenheden en op bekende festivals waaronder Breda en Bergen op Zoom. In september 2016 speelde we nog als support act voor Youngblood Brass Band en in 2017 live op landelijke radio in de 3FM studio te Hilversum.